Veel gestelde vragen | Black Onyx Tattoo & Piercing

Hieronder tref je een overzicht van onze meest gestelde vragen.

Staat je vraag er niet bij, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Veel gestelde vragen over Tattoo's

Voorbereiding tattoo:

Het is belangrijker om comfortabel te zijn dan modieus te zijn. Losser is beter dan strakker, en onthoud dat je bepaalde plekken wilt kunnen bedekken die zichtbaar kunnen zijn, afhankelijk van waar je je tatoeage laat zetten.

Het beste kun je als je een grote tattoo wilt langskomen in onze shop. Zodat we samen een plan kunnen uitwerken voor deze tattoo (sleeve). Ook om een indicatie van de kosten te krijgen raden we je aan om langs te komen in onze shop.

U mag zich niet laten tatoeëren als u:

  • Dronken
  • Invloed van drugs
  • Zwanger
  • Als je niet weet wat je wilt
  • Als je verbrand bent
  • Als je geen ID hebt
  • Onder druk wordt gezet
  • Als je van ons te horen krijgt dat je idee slecht is

Algemene vragen:

Je kunt voor meerdere stijlen bij ons terecht. Het kan compleet ''out of the box'' zijn, maar ook voor klein fineline werk ben je bij ons aan het goede adres.

In de galerij kun je werk zien van onze artiest en welke stijlen er allemaal mogelijk zijn.

Denk hierbij onder andere aan mandala, dotwork, realistisch- en ander werk.

Wil je een custom design?

Geen probleem, heb je een custom design of idee in gedachten die je graag gerealiseerd zou willen hebben , ook dan nemen we de tijd voor je om dit in overleg voor je te ontwerpen en te realiseren ,zo heb  je altijd iets eigens en unieks.

Onze studio ligt gelegen aan de Leenderweg 21 in Valkenswaard. De locatie is makkelijk te bereiken met de auto en er is een bushalte op loopafstand.

Nazorg tattoo:

Het grootste deel van het genezingsproces van uw nieuwe tatoeages zal binnen de eerste twee weken plaatsvinden. De huid is echter nog steeds bezig om te genezen en te verjongen en u moet 4-6 weken plannen voordat uw huid weer in de vorige staat is.

Naarmate de huid zichzelf verjongt, meestal ongeveer een week nadat de tatoeage is geplaatst, begint de jeuk te ontstaan. Dit is 100% normaal. Goede vochtinbrengende crèmes zullen hier enorm bij helpen, maar KRAS HET NIET! Als lotion niet helpt, laat het dan even onder koud water lopen en je zou vrij moeten zijn van jeuk.

Prijzen tattoo:

Vaak hebben we uren werk aan het tekenen en voorbereiden van een tatoeage voordat je in onze stoel gaat zitten. Aanbetalingen helpen ervoor te zorgen dat u op uw afspraak komt en dat we niet voor niets uren hebben gewerkt.

Ons winkelminimum is €80. Je beseft het misschien niet, maar we gebruiken bijna dezelfde hoeveelheid zeer dure benodigdheden om een tatoeage ter grootte van een kwart te maken als voor een tatoeage ter grootte van een softbal. Alles moet worden gesteriliseerd, voor en na.

De prijzen van de tattoo's worden altijd vooraf besproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vaak kunnen wij wel ongeveer een indicatie geven vanaf een foto en/of beschrijving. Je kunt ook altijd langs de shop komen voor meer informatie of prijzen.

Veel gestelde vragen over Permanent Make Up

Wij streven ernaar om zo natuurlijk mogelijk te werken en de kleur, vorm en techniek aan te passen aan wat het beste bij de klant past. Ga dus altijd naar een ervaren artiest, met een openbaar portfolio van zijn of haar werk .

Voor een overzicht van mijn werk, kijk op Instagram of Facebook.

Het behandelde gebied kan in het begin wat rood en licht gezwollen zijn. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. De eerste 5 à 7 dagen oogt het gebied altijd wat donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen zie je het volledige eindresultaat omdat de huid dan volledig hersteld is. Tevens kunnen er na de behandeling kleine korstjes of schilfers ontstaan. Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het natuurlijke herstelproces.

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Onze filosofie is dat we bij een eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig werken omdat dit in de nabehandeling eenvoudig is bij te werken. Zouden we in de eerste behandeling te donker, dik en grof werken, dan is een correctie altijd erg moeilijk. Deze 1e touch-up behandeling is inbegrepen in de prijs van de eerste behandeling, en dient binnen 10 weken te hebben plaatsgevonden.

Gebruik 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine, cafeïne of andere bloedverdunnende medicatie. Ook heel belangrijk: stel de huid twee weken voor de behandeling níet bloot aan (overmatig) zonlicht, zonnebank en peelings. Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling. Indien u regelmatig uw wenkbrauwen bijtekent, verzoeken wij u met uw gebruikelijke manier van wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen.

Afhankelijk van de gebruikte zone en technieken blijft permanente make-up gemiddeld 12 tot 24 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, verzorgingsrituelen,  levensstijl en de mate waarin je je huid blootstelt aan uv-licht. Als je een vet huidtype hebt, kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten/kleur wat gaan vervagen is een onderhoudsbeurt aan te raden. Hiervoor gelden speciale tarieven (zie tarieven).

 

Bij de door ons gebruikte techniek (micropigmentatie) wordt de kleur “in” je huid geplaatst in plaats van erop zodat het geheel een meer natuurlijke en zachtere uitstraling heeft. Wanneer je voor speciale gelegenheden of een avondje uit je wenkbrauwen nog meer wilt accentueren, dan kan dit natuurlijk altijd. Heel eenvoudig, door gewone make-up eroverheen aan te brengen.

 

Heb je nog meer vragen of wil je graag een piercing laten zetten?
Klik gerust op de knop hieronder.
Tot ziens!